Raak!

pfff…..hebben jullie ze ook allemaal gelezen? of nou misschien niet allemaal maar één, één is meestal wel genoeg! Genoeg om er mee geconfronteerd te worden. Ja inderdaad die lijstjes, die lijstjes met wat 2016 2016 maakte. Ja, ja er zijn leuke lijstjes, maar van de meeste lijstjes die ik lees word ik gewoon sip. Ik kan er niet zo goed tegen merk ik.

Welke mensen zijn ons dit  jaar ontvallen, welke rampen waren er ook alweer, welke andere shockerende zaken? Ik heb er gewoon oog voor, ik pik ze eruit, want laat ik eerlijk zijn er staan ook best leuke dingen in die lijstjes. Welke? hoor ik je vragen, ja dat is nou net mijn probleem. Die leuke en gezellige dingen onthou ik dan weer niet!

 

Misschien heeft het met leeftijd te maken (nee ik ben nog niet oud, maar wel al veel ouder dan dat ik ooit was;). Vroeger ging ik onbekommerd het nieuwe jaar in! Een nieuw jaar betekende een jaar ouder en meer mogelijkheden, meer tijd om alles wat ik nog wilde meemaken mee te gaan maken! Lekker onbezorgd genieten van wat dat jaar zou brengen. En ja er waren verplichtingen maar naast die verplichtingen was er genoeg tijd voor alle mooie en leuke dingen! Misschien is het dat, heb ik alles al gedaan wat ik zou willen doen. Ook niet hoor! Ik heb nog best veel dromen en ook genoeg wensen. En nee die dromen en wensen zijn niet groot en onmogelijk, oké niet allemaal dan! Er zijn er genoeg die binnen een jaar gerealiseerd kunnen worden. Is het tijd? dat zou natuurlijk kunnen…. maar laten we eerlijk zijn er zit nog net zoveel tijd in een jaar als tien jaar geleden!

 

Feit is ergens langs de weg ben ik het kwijt geraakt…. onbezorgd en onbekommerd is BEZORGD met hoofdletters geworden. Ik roep nog net niet dat ik weer een jaar dichter bij de dood ben, maar de blijdschap van dat er weer een jaar voor de deur staat om alles te ontdekken is ook heel ver te zoeken. Wanneer werd het vooruitkijken met blindelings vertrouwen, terugkijken met angst?

Het antwoord staat hierboven, ergens langs de weg dus! En bij de één gebeurd het als je net onderweg bent, een ander heeft meer geluk en komt het pas een heel eind verderop tegen. Want ik kan er lang en kort over schrijven maar het is niet zo ingewikkeld… Als je jong bent wil je maar twee dingen; de wereld leren kennen en gewoon lekker leven! Kijk maar eens wat er nog allemaal te gebeuren staat! Naarmate je de wereld en daarmee het leven leert kennen, leer je ook dat dat er een deel van het leven is wat je misschien liever niet had leren kennen. Ja je kent het wel, dat is dat deel van het leven wat zo’n impact op je heeft, dat je het niet meer vergeet! Je zou het graag vergeten maar het lukt je niet!

Ik constateerde vanochtend dat het die zaken zijn die die ik er uit pik in die lijstjes, die zaken waarvan ik me afgelopen jaar oprecht afvroeg, Nee het is toch niet echt waar? Dat kan toch niet! Eigenlijk de zaken die me echt raakte! En hoe mooi is dat? Nee niet alle zaken die me raakte zijn mooi en zeker niet die in die lijstjes staan. Maar het feit dat ik nog vaak geraakt word, geeft aan dat er nog genoeg verrassingen over zijn om naar uit te kijken!! En hoe fijn is dat! We hoeven dus alleen maar op zoek te gaan naar alle mooie dingen die ons raken om wat minder bezorgd het nieuwe jaar in te gaan! Makkie, appeltje eitje! Of toch niet? Tsja hoe vind je ze, die zaken die je afgelopen jaar in positieve zin raakte…..  Ze staan in ieder geval niet in die lijstjes. Nee natuurlijk niet want dan is het geen lijstje meer maar een boekwerk!

Ik opende zojuist Facebook en scrollde langs mijn tijdlijn naar beneden, en daar stonden ze. De jaaroverzichten, allemaal lijstjes van mensen die onderstreepte wat 2016 voor moois had gebracht.  Zowel zakelijk (man wat fijn dat het bij jullie allemaal op rolletjes loopt;) als privé. En daar was het, daar was het boekwerk vol met allemaal positieve dingen die ons raken!

Mijn tip vandaag? Het zijn er eigenlijk meer. Deel in 2017 weer alle mooie momenten op Facebook! Scroll nog even door naar je eigen tijdlijn nadat je mijn bericht gelezen hebt, en lees wat voor mooi jaar 2016 voor jou was! Deel dit bericht zodat je nog meer mensen een fantastisch uiteinde maar belangrijker nog een positief begin van 2017 kan geven.

-x-