Gif

Ook druk bezig met de branding van je eigen merk via social media? Hoe gaaf zou het zijn als je op instagram of Facebook je eigen huisstijl gifjes kunt gebruiken. Ik hoor je denken is dat mogelijk? Ja dat is zeker mogelijk, veel grote merken zijn je al voorgegaan. Misschien heb je hun gifjes zelfs ook wel eens gebruikt. Zoek in je instagram of facebook stories bij GIFjes maar eens op Pathé, KLM of Albert Heijn. Allemaal merken die hun eigen herkenbare gifjes hebben.


GIF

Een GIFje is dus een beweegbare afbeelding, het kan een animatie zijn maar tegenwoordig zijn ook de korte filmpjes reuze populair. Hoe leuk is het dat je van je eigen logo een beweegbare animatie kan maken. Je gebruikt de GIFjes om je stories op te leuken, om juist extra aandacht te vragen voor een bepaald deel van je story, of om op te vallen tussen al die andere stories.

Eigen Gifjes

Het is dus mogelijk om jouw eigen GIFjes in je stories te gebruiken. GIFjes die jouw merk of product ondersteunen, jouw logo dragen en zelfs in jouw eigen merkkleuren staan. Hoe dan hoor ik je vragen? Nou als je even googled is je vraag snel beantwoord, via sites als Giphy kun je dat grotendeels zelf en gratis regelen.

Ik ben je voorgegaan en heb een Giphy account aangemaakt bij Giphy (@Arine Ruesen Fotografie). Ik was op zoek naar een manier waarop ik mijn logo als animatie in mijn stories van instagram kon gebruiken.


Niet voor iedereen

Is je eigen GIf op Instragram of Facebook dus voor iedereen mogelijk? Nee helaas om via Giphy je eigen stickers te kunnen uploaden naar de GIF bibliotheek van bijvoorbeeld Instagram of Facebook, heb je een merk kanaal nodig. Deze vraag je gratis aan bij Giphy maar er zijn wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Bijvoorbeeld:

  • Je hebt een eigen website nodig, waarop jouw merk herkenbaar is
  • Je hebt een e-mailadres nodig die is gerelateerd aan je website, dus helaas je kunt geen aanvraag doen met een Gmail of Hotmail account
  • Je bent actief op minimaal één social media kanaal (denk aan Instagram, Facebook, Pinterest of Twitter)

Overigens kun je zonder merk kanaal wel prima gebruik maken van Giphy.

Mijn persoonlijke GIFjes

Naast een account op Giphy heb je natuurlijk je eigen GIFjes nodig. Ik maakte bijvoorbeeld geanimeerde logo’s. Ik ontwierp ze zelf in Photoshop. Alles wat je hiervoor nodig hebt is, uiteraard het bronbestand van jouw logo (even navragen bij jouw logoontwerper ;), wat creativiteit, een bewerkingsprogramma in mijn geval Photoshop, tijd en geduld om het een en ander te leren.


Enthousiast?

Enthousiast geworden, dan zou ik zeggen ga er voor! Ga aan de slag!

Geen zin of tijd om alles zelf uit te zoeken? Laat mij je dan helpen. Ik maak voor jou een Giphy account, vraag een Brand Channel aan en ontwerp in overleg met jou 5 eenvoudige stickers die te gebruiken zijn in jouw stories, voor jou en eventueel jouw klanten. Natuurlijk kun je ze ook op jouw website gebruiken.

Dat wil ik!

Mooi, want ik sta klaar om jou te helpen. Heb jij zoals hiervoor beschreven, een eigen onderneming, een functioneel e-mailadres, een actief gebruikt social media kanaal en je hebt een bronbestand van jouw logo;) dan kan ik voor jou aan de slag!

Wat kan je van mij verwachten?

  • Een gezamenlijk overleg over wat jouw wensen zijn, dat kan online maar ook live op 1,5 meter afstand.
  • Je krijgt vijf unieke GIFjes/stickers, op jouw merk afgestemd en door mij ontworpen.
  • Jouw eigen persoonlijke Giphy account wordt aangevraagd, Volledig ingevuld, ingericht en beschermd met een wachtwoord
  • Ik zorg dat de aanvraag om jouw Giphy account om te zetten naar een Brand Channel klopt. Op deze manier worden jouw stickers doorgegeven aan de bij Giphy aangesloten partijen.
  • Upload van jouw eigen unieke Stickers/Gifjes naar je Giphy account in de juiste resolutie en met de juiste tags.
  • Jouw GIFjes/stickers zijn vindbaar in de zoekmachine via de in onderling overleg gekozen tags, die bij jouw merk passen.

Dit alles doe ik voor slechts

150 euro ex BTW.

Wil jij dit ook en ben je niet zo’n doe-het-zelver ;), neem dan contact op met mij! info@arineruesen.nl of bel 0621273744

error: Content is protected !!