Geef ze een stoel…

Tsja en dan ben je dus fotograaf en dan kom je er achter dat opdrachten niet naar je toe komen. Natuurlijk wist ik dat wel, maar hé ik zou toch maar net die ene uitzondering kunnen zijn waar het wel zo zou lopen;) Wat zou dat mooi geweest zijn…..

Nee dus, natuurlijk niet, diploma gehaald, klaar voor grote en kleine fotografie-klussen, deur open, kom maar binnen….. en Niets Niemand Nada! Nou dat laatste is dan weer niet helemaal waar, er was wel iets, iets wat je niet kan zien maar wat er als je goed kijkt en eerlijk bent wel is….

Want dan heb je een diploma en dan vraag je je ineens af, wil ik dit nou echt zo graag? Wil ik nou echt heel graag foto’s nemen, ik heb toch wel bewezen dat ik dit kan, ik heb tenslotte mijn diploma gehaald. Wil ik nou echt die eigen onderneming, met al die zorgen? Natuurlijk niet! Veel te veel werk, en zo weinig tijd om iets op te bouwen, te ingewikkeld want ja ik ben natuurlijk ook nog gewoon moeder en dat moet dan allemaal wel passen en wat als…. Moet ik nog doorgaan of is er al herkenning, dames? (en misschien ook wel bij de heren;)

Natuurlijk! Twijfel, Angst en Onzekerheid daar staan ze weer, onzichtbaar maar heel herkenbaar, als je er van een afstandje naar kunt kijken tenminste! En dat duurt altijd even, voordat je dat kunt zien. In mijn geval kwam dat door een boek wat ik las. Geschreven en uitgebracht door een lieve vriendin van mij, over kiezen voor liefde in plaats voor angst! Vrij vertaald door mij, geeft ze aan dat je altijd voor de liefde moet willen kiezen omdat je je leven anders laat leiden door angst! Een leven in liefde is leuk, licht en makkelijker volgens Esmeralda Heij! En laat ik dat nou wel willen!

Dus een paar weken geleden heb ik ze binnen gelaten… welkom Twijfel, Angst en Onzekerheid, ik gaf ze een stoel, zodat mijn deur in ieder geval weer vrij is voor alle mooie, makkelijke en lichte dingen die nog over mijn pad willen komen. En dat is een aanrader! Tsjonge! Gewoon dus DOEN! Het werkt echt! Geef ze een plek dan staan ze in ieder geval de weg niet te blokkeren 🙂

In mijn geval besloot ik te beginnen met ondernemen, want fotograferen kan ik! En omdat ik graag een “hippe” ondernemer ben was mijn start Facebook, lekker makkelijk vanuit huis, mijn bereik opschroeven. Hoe meer mensen mijn foto’s kunnen zien hoe groter de kans op mooie dingen! Ik zocht en ik vond in de vorm van Birgit Luijk. Wat een fijne energie heeft deze zelfbewuste online marketing specialiste!

Een volledig gratis driedelige cursus Facebookmarketing voor beginnende ondernemers, dat kan geen toeval zijn, en nog online ook, dus lekker hip.  Met als extraatje in mijn geval een webinar, (ik had er nog nooit van gehoord maar hé, als je hip wilt zijn moet je nieuwe dingen uitproberen) Dus ik logde in achter mijn PC en volgde, samen met nog wat andere dames, het webinar van Birgit! En omdat mijn deur nog openstond en mijn pad vrij was kon het binnenkomen, en daar kwam het, een gratis consult van Birgit!

Afgelopen weken ging ik als een speer, het pad was vrij, mijn hoofd was vrij, de tips uit de online cursus voor mijn Facebook, zorgde voor een groter bereik dan voorheen, ik zat er lekker in en was goed bezig en gaf mezelf wat schouderklopjes. Goed bezig al zeg ik het zelf…

Afgelopen dagen zakte mijn enthousiasme in, even geen zin, geen inspiratie noemde ik het! Druk met andere dingen. Vanochtend zag ik het ineens! Hallo, daar stonden ze weer voor mijn deur! In alle drukte was ik ze even vergeten….. Ik bood ze met liefde een stoel aan en schreef dit stuk!

-x-